top of page

1. Cannage is back, baby!


©STUDIO MCGEEHé daar, interieur lover!


We doen eens zot vandaag. Ik zat al een tijdje in mijn hoofd met een blog, en ineens had ik het: als ik nu eens mooie interieurs van op het internet gewoon vertaal naar iets tastbaars. En dan ga ik uitleggen hoe je een soortgelijk interieur benoemt, en wat je zelf kan gebruiken om zoiets thuis ook te doen. Want vaak zijn die mooie interieurs ofwel onbetaalbaar, ofwel op maat gemaakt. Niet echt iets dat in mijn kraam past dus!


Omdat ik de laatste tijd nogal veel met mijn eigen eetkamer bezig ben geweest, ging ik op zoek naar een toffe en tijdloze eetkamer om deze eerste blog over te laten gaan. Die vond ik bij Studio McGee, bij sommigen misschien wel bekend van de Netflix serie. Tijd om dit interieur even te analyseren!


Stijl

De trend van geweven rotan - ofwel cannage - lag enkele decennia achter ons, om nu weer helemaal terug te komen. Deze keer is het vaak te zien in combinatie met rechte lijnen. Bij de oudere generatie doet dit een zweem nostalgie opwellen, de jongere generatie is fan van de strakke lijnen in combinatie met de natuurlijke materialen. De geknipte stoel dus voor een tijdloos interieur!


Kleur

De hoofdrol wordt gespeeld door zandtonen, met hier en daar een donker accent. Omdat alles in dezelfde kleurfamilie zit, noemen we dit een monochroom interieur.


TIP: De stoelen zijn echt de highlights van dit ontwerp, de rest van het interieur zorgt ervoor dat deze nog beter tot hun recht komen. Heb je een stuk dat je graag in de spotlight wil zetten in je interieur? Werk met neutrale kleuren voor de rest van je interieur. Door te werken met decoratie in dezelfde kleur als je blikvanger, accentueer je deze nog harder.En hoe doen we dat nu zelf?

Een groot deel van de charme van dit ontwerp zit natuurlijk in de architectuur van het gebouw. De hoge plafonds met zichtbare balken, het raam waar een gigantische hoeveelheid licht door naar binnen kan,... Dat zijn zaken waar je zelf weinig aan kan veranderen. De aankleding van de ruimte echter, daar valt wél een mouw aan te passen.


STAP 1: Muren, plafonds en vloeren

Voor de vloer werd er in dit ontwerp gekozen voor een knoestig parket. Heb je niet het geluk deze bij je woning gekregen te hebben? Gelukkig bestaan er alternatieven waar je geen nier voor moet verkopen om ze te kunnen betalen.


Op de muur heeft Studio McGee gekozen voor een behang met een glanzend motief. Dat geeft een speels effect door het licht dat de kleur zachtjes doet veranderen doorheen de dag. Het plafond werd licht gehouden om zoveel mogelijk daglicht te weerkaatsen, en de balken tot hun recht te laten komen. Er werd een zacht melkwit uitgekozen om de warmte van de ruimte extra in de verf te zetten.


STAP 2: Meubelen

De stoelen zijn een echte eyecatcher door strakke lijnen te combineren met trendy zwart en rotan. Om de focus op de stoelen te houden, werd er voor een neutrale tafel gekozen, die eveneens strakke lijnen heeft om niet uit de toon te vallen. Een eventueel dressoir kan uitgevoerd worden in zandtonen, met eventueel ook deurtjes in cannage.


STAP 3: Decoratie

Decoratie in dit interieur is sober en trekt geen aandacht. Het is er enkel om meer warmte, zachtheid en gezelligheid te brengen. Door te werken met kleuren die al aanwezig zijn in de rest van het interieur wordt een harmonieuze eenheid gemaakt.


Tijdloze monochrome eetkamer

© HOME - BY FLEUR

Et voila!

Dit interieur kan je dus perfect bij jou thuis gaan toepassen! Zonder behang, vloer en verf kom je net onder de 4.000,- uit als je onderstaande artikelen zou gebruiken.

 

Zelf ook je interieurdromen laten vertalen?39 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page